24 januari 2022 

 

Ha Wijnand,

Ik heb de RCA nu een weekend lang beluisterd en vergeleken met de Gold
Lion die ik nog had (na het debacle met de Sophia Electric). De Gold
Lion is zeker geen slechte buis maar de RCA wint het duidelijk op gebied
van detaillering en transparantie en ik ben er bijzonder blij mee.

Dank maar weer!

mvg Kees.

Vrijdag 26 november 2021

 

Dag Wijnand,

Een paar weken geleden heb ik een setje gekocht tvv mijn Gold Lions en ik had je beloofd mijn bevindingen nog te mailen. Ik heb de Russische 6P14P-EV (EL84) buizen in een Cayin  HA-1a koptelefoonversterker zitten en luister naar een Kennerton Odin koptelefoon. De Reflector buizen klinken veel beter dan de GL. Groter en ruimtelijker.
Meer laag en meer detail. En dat geldt eigenlijk exact hetzelfde voor de Brimar ECC83 die ik van je kocht tvv de Philips die erin zat. Het moge duidelijk zijn dat ik met veel plezier luister naar dit setje.

Dank!

Mvg J.

Donderdag 11 november 2021.

 

Beste Wijnand,

 

De upgrade (1,8 meter LoRad SPC met Supra netstekker en apparaatstekker maatwerk) heeft me verrast in kwaliteit, ik had van te voren niet gedacht dat dit zo’n verschil zou maken voor een relatief klein bedrag.

Heel tevreden mee!

 

Vriendelijke groeten en veel succes en werkplezier in je nieuwe pand,

 

Kees.

RCA 5963 (ECC82) 11 augustus 2021 matched pair on plate current, emission and amplification.

 

Hoi Wijnand,

De buizen spelen al een paar dagen. Dus eerst de Brimar ECC83 en dan de RCA 5963. Vanaf het begin was eigenlijk al duidelijk dat het een verbetering was. Maar mijn phonotrap was al een paar weken in reparatie dus ik had afgelopen tijd weinig geluisterd. Inmiddels is de phonotrap weer terug en kan ik ook wat vergelijken. Het bevestigt dat er een mooie stap is gezet en dat digitaal en analoog dichter bij elkaar liggen. Mooie combi die Brimar en RCA en ook één die klopt. Dat was eigenlijk al op dag één duidelijk.

Groeten, G.

Maarten, Zeeland, 4 juni 2021 quad set Philips Miniwatt 6BQ7A versus Voshkod 6N1P.

 

Wat er verschil! Meer van alles meer sprankel en details in het hoog midden niet wollig meer. Bas iets rustiger veel gedetailleerder. Ze zitten er net een uurtje in. Nog even verschil geluisterd naar de originele 6N1P.  Snap nu echt het verschil. De 6N1P komt in de richting maar dit is veel rustiger en gedetailleerder.

3 mei 2021 Miracle ITA45 amplifier met 6P3S-E buizen.

Beste Wijnand, Ik wil je graag bedanken voor de goede afhandeling. Afgelopen vrijdag zijn de buizen in goede staat afgeleverd door de postbode. Ik heb ze meteen in mijn versterker gezet. De 6P3S-E past maar zit toch wel erg krap, voor de zekerheid heb ik toch maar de tube socket savers besteld voor wat meer ruimte. En dan het geluid, ik moet zeggen ik ben sprakeloos, het overstijgt mijn verwachtingen. Volgens mij heeft de versterker nog nooit zo goed geklonken. De 6N1P-EV lijken feller te branden als mijn vorige buisjes, ze geven meer licht. De 6P3S-E daar in tegen lijken juist minder hard te branden. Ik krijg de indruk dat ze een overcapaciteit hebben waardoor ze minder hard hoeven te werken. Ik kan niet helemaal verwoorden wat er beter is, eigenlijk alles maar voornamelijk meer ruimte en rust in het geluidsbeeld De magie is weer terug 😊 Heel erg bedankt voor de goede adviezen! Warme groet van S.H.

4 mei 2021 Jadis JA80 monoblokken.

 

Hallo Wijnand,

Wilde even melden dat de nieuwe RCA's wel stil zijn in mijn systeem.
De Philipsen ook en die klinken wel erg lekker. Die ga ik dan ook houden.
De Raytheon's heb ik niet eens geprobeerd. Dat beloofd dan ook wat.
Kortom: ben nu al erg tevreden.
Dat beloofd nog wat als ik met ecc83 ga spelen. Wellicht heb je daar ook nog zo'n briljant alternatief voor.

 

Jan

15 februari 2021

 

Beste Wijnand, Vandaag, heel snel dus, ontving ik jouw pakket. Het is nu in ZuidXXXX volop genieten van de muziek. Alles klinkt meer dan voortreffelijk! Mijn dank voor jouw advies en service. Compliment en hartelijke groet, George (Vincent K-35 met 2 x RCA 5963 en 1 x Tesla ECC83).

1 december 2020

Hoi Wijnand,
Buizen zijn binnen en aangezien ik de CD speler open heb laten liggen heb ik ze meteen erin gezet (Brimar ECC83 NOS QUAD). Kon het ook niet laten meteen even wat CD’s te draaien die eerder vervelend klonken. Alle ‘s’-sen zijn weg. Verder valt meteen op dat de weergave veel subtieler is en veel meer nuances kent. Zo verveelt muziek niet snel en dat zo koud uit de doos. Voorheen klonk het een beetje als een televisie met het contrast vol open. Het spettert van het scherm maar het is vermoeiend voor de ogen en het is niet natuurlijk. Of de typisch Duitse jaren tachtig speaker die hoog en laag had en verder weinig met het middengebied deed (de ‘pssst’ - ‘kaboem’ speaker). Ik hoor bij de eerste CD’s en zelfs al bij de eerste tonen dat dit goed is, net als het dat toen deed bij mijn phonotrap. De CD speler blijft aan en vanavond eens lekker allerlei muziek luisteren.
Enorm bedankt voor je advies! 

15 augustus 2020. Hallo Wijnand, de buisjes ( Voshod Rocket 1975 single wire gray shield 6N23P) klinken fantastisch. Ik zou graag nog een reserve paartje willen. Je hebt me nu een paartje IV ‘75 verkocht, en wat ik al zei ze klinken fantastisch. Mocht het zo zijn dat je ook nog een paartje III ‘75 hebt?? Hoe dan ook, graag nog een paartje. Ik hoor het wel. Groetjes, Peter.

Hallo Wijnand, 13 augustus 2020.

 

Heb je via een sms-je al laten weten dat ik de Telefunken ECC 83 in goede orde heb ontvangen. Enorm bedankt nogmaals! 
Maar, ik wil je ook graag bedanken voor de enorm goede service; qua verpakking mogen anderen echt een voorbeeld aan je nemen. 
De ECC 83 staat op dit moment aan in combinatie met 2 x Telefunken EL 84 (met beiden < > aan de onderkant).  Ondanks dat de ECC 83 nog zal moeten inspelen, ben ik totaal overdonderd door de openheid van het geluid. 
Met vriendelijke groet,
Walter 
Dag Wijnand,
De Sylvania 6189 buisjes zijn min of meer ingespeeld, bijzonder fraai geluid, geen scherpte, mooie dynamiek, stereobeeld is breed en diep. Precies wat ik hoopte, bedankt voor het advies en de vlotte levering.
Beste Wijnand, wat ben ik blij dat ik naar je advies heb geluisterd m.b.t. de Sylvania 12AX7 buizen. Na een week was het geluid totaal veranderd. Daar kwam bij dat 1 van mijn 4 nieuwe Tung Sol el34’s het begaf, waardoor ik besloot tijdelijk de oude buizen die met de versterker meekwamen terug te zetten: twee Svetlova’s, twee Siemens. Die zitten er nu weer 3-4 dagen in. Die had ik nooit hoeven/moeten vervangen. Nu alles Nos of iig old stock, voorversterkerbuizen van jou, en ZO mooi. Dank!24 maart 2020.

Hallo Wijnand,

 

Ik heb gister de ECC812 buisjes van CIFTÉ (19-2-2020) in goede orde ontvangen, bedankt voor de snelle levering, nadat ik de buizen heb gewisseld en gisteravond enkele uren heb geluisterd was het moeilijk om te stoppen met luisteren. WOW!! Wat is dit! De eerste indruk is geweldig! Het heeft een zachtheid en een balans in hoog midden en laag veel beter dan met de Amperex buisjes, fonkelend midden en hoog en een compact laag met veel definitie, soms lijkt het wel of je de instrumenten kunt aanraken, kortom meer emotie, een heel fijne upgrade voor weinig geld. Knap hoor, dat je zulke producten weet te vinden, complimenten! In de toekomst wil ik een buizenvoorversterker, wellicht zal ik dan contact zoeken om me opnieuw te adviseren, vriendelijke groet.

Dag Wijnand,

 

Afgelopen vrijdagavond heb ik de 12AX7 en 12AU7 van Sylvania geplaatst in de Unison Triode 25.

Vanaf de eerste noot werd ik aangenaam verrast. Alles klinkt warmer en meer in balans. De druk in laag is toegenomen maar ook een heel mooi midden en hoog. Er is meer ruimte, losser van de speaker, echt top

Ben echt blij met deze buisjes !!!